Ga naar de inhoud

Wilt u in aanmerking komen voor een huurwoning van woCom? Binnenkort of over een paar jaar? Schrijf u dan gratis in als woningzoekende op Wooniezie.nl. Misschien heeft u zelfs een voorkeur in welke straat of woning u in de toekomst wilt wonen. Op tijd inschrijven is daarvoor belangrijk.

Meer woningzoekenden dan huurwoningen

Er zijn meer woningzoekenden dan huurwoningen. Dat betekent dat u niet meteen de woning kunt huren waar uw oog op valt. Hiervoor moet u eerst inschrijftijd opbouwen. Wie het langst staat ingeschreven, komt het snelst in aanmerking. Zeker bij gewilde woningen, zoals een appartement in het centrum, is dat belangrijk. Daar reageren meer woningzoekenden op dan bij een woning in het buitengebied. Toch blijkt dat vooral senioren en jongeren zich niet op tijd inschrijven en daardoor regelmatig achter het net vissen.

Jongeren vliegen uit

Bent u 18 jaar of ouder? Dan mag u zich inschrijven. Wilt u dan bijvoorbeeld op uw 23e uitvliegen, dan heeft u al een aantal jaren wachttijd opgebouwd en maakt u kans op een woning. Misschien wel de woning die u al even op het oog heeft. Als u niet of pas kort staat ingeschreven, dan is de kans kleiner. Ouders kunnen hier ook een rol in spelen door hun kinderen erop te wijzen dat ze zich vanaf 18 jaar kunnen inschrijven.

Belang van tijdig inschrijven

Om inschrijftijd op te bouwen, is het belangrijk dat u zich tijdig inschrijft als woningzoekende. Ook als u op dit moment nog niet op zoek bent naar een woning is het verstandig om u alvast in te schrijven. Uw huidige situatie kan namelijk veranderen. Enkele voorbeelden zijn al genoemd, maar ook uw gezondheid, het verlies van een baan, uw naderend pensioen of een relatiebreuk kunnen van invloed zijn. Bij Wooniezie is het mogelijk om u in te schrijven vanaf 18 jaar en ouder.

Een inschrijving is gratis

Na inschrijving ontvangt u via een e-mail een bevestiging. U moet jaarlijks uw inschrijving verlengen zodat u niet wordt uitgeschreven. Controleer tijdens het verlengen van uw inschrijving of uw gegevens nog kloppen (zoals uw inkomen of de samenstelling van uw huishouden). Zijn uw gegevens niet juist, dan kan dat leiden tot het intrekken van een woningaanbieding.
Op het moment dat u op zoek bent naar een woning heeft uw verschillende documenten nodig. Kijk voor de actuele benodigde documenten in de advertentietekst van de woning op Wooniezie. Voor meer informatie over inschrijven bij Wooniezie verwijzen we u naar de folder van Wooniezie of naar www.wooniezie.nl.