Ga naar de inhoud

Heeft u last van uw buren, probeer dan eerst zelf het probleem op te lossen.

Buurtbemiddeling

Komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling. Buurtbemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers die luisteren naar het verhaal van beide partijen. Hun hulp is gratis. Ze proberen partijen (weer) met elkaar in gesprek te brengen en hen zelf een oplossing te laten bedenken. Bekijk de contactgegevens in het uitklapveld onderin deze pagina. 

Meldingsformulier overlast

Als de situatie niet verbetert, vraag ons dan om advies. Dien uw melding schriftelijk bij ons in via het meldingsformulier overlast (anonieme meldingen nemen wij niet in behandeling). Een van onze medewerkers neemt contact met u op om het te bespreken.

Wij verwachten van u

Dat u meewerkt aan een bemiddelingsgesprek en dat u gedurende een (langere) periode de overlast schriftelijk bij ons meldt. Dit om een overlastdossier op te bouwen. U kunt dit melden via het meldingsformulier overlast. Hierin noteert u alle overlast en tijdstippen.

Onze inzet

Wij zetten ons in bij overlastsituaties, maar we kunnen helaas niet alle problemen volledig oplossen. We doen ons uiterste best. Dit betekent dat we gesprekken voeren, onderzoek doen en indien nodig hulp inroepen van andere instanties.

 

Buurtbemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers die luisteren naar het verhaal van beide partijen. Hun bemiddeling is gratis. Ze proberen partijen (weer) met elkaar in gesprek te brengen en hen zelf een oplossing te laten bedenken.

Kijk hieronder welke buurtbemiddelaar u kunt benaderen: 

Asten – Someren
06 112 547 73
info@bemiddeling.nu
www.bemiddeling.nu

Heeze-Leende
Coördinator Ilse Bax: 06 330 397 83
i.bax@lumenswerkt.nl
Björn Roos (Coördinator Cordaad Welzijn): 06 518 613 54
bjornroos@cordaadwelzijn.nl

Helmond
0492 59 89 89
buurtbemiddeling@levgroep.nl
www.levgroep.nl

Cranendonck
Coördinator Patricia van Asten-Visser: 06 518 009 48
p.van.asten@lumenswerkt.nl

Laarbeek
06 485 328 92
buurtbemiddelinglaarbeek@levgroep.nl
www.levgroep.nl

Vervuiling of verrommeling van uw buurt (bijvoorbeeld door graffiti), rotzooi op straat en vernielingen kunt u melden bij het meldpunt openbare ruimte van uw gemeente.

Hinder of overlast kan veroorzaakt worden door buren met (psychische) problemen of een verslaving.

Maakt u zich zorgen om uw buren?
In uw gemeente is een wijk- of buurtteam actief. In dit team werken hulpverleners samen. Vaak houden deze teams spreekuren in de wijk. U vindt het team ook via de website van uw gemeente. U kunt de situatie bij hen melden.

Kunt u geen instantie vinden in uw gemeente?
Neemt u dan contact op met woCom. Onze klantenservice-medewerkers helpen u graag verder. Ervaart u zeer erge stankoverlast uit de woning van uw buren en heeft u die buren al een lange tijd niet meer gezien? Meld dit dan bij de politie.

Lees meer in ons Burenboekje