Ga naar de inhoud

Gaat u verhuizen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Via de knop 'Huur opzeggen' zegt u heel gemakkelijk de huur van uw woning op. Minimaal 1 maand voordat u wilt verhuizen, moet u de huur bij ons opzeggen.

De dag dat wij uw huuropzegging ontvangen, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De einddatum kan elke dag van de maand zijn. Dit hoeft dus niet de 1e dag van de maand te zijn. De einddatum mag niet in het weekend of op een feestdag vallen. In dat geval geldt de eerstvolgende werkdag als einddatum. U ontvangt altijd een bevestiging van ons.

Voorbeeld

Als u op 20 april wilt verhuizen, zegt u op zijn laatst op 20 maart de huur op. De opzegging moet op 20 maart bij woCom binnen zijn en afgestempeld. Valt 20 april op een zaterdag, zondag of feestdag? Dan schuift de einddatum naar de eerstvolgende werkdag.

Sleutels inleveren

Op de einddatum levert u de sleutels in. U betaalt huur tot deze dag. U kunt de huur ook eerder opzeggen dan 1 maand van tevoren.

Hoe zegt u de huur op?

Gebruik het huuropzeggingsformulier op Mijn woCom om op te zeggen. Als het huurcontract op 2 namen staat, moeten beide huurders ondertekenen. U kunt ook uw garage of parkeerplaats opzeggen met hetzelfde formulier. Wilt u eerst meer weten over 'huur opzeggen'? Lees dan de 'Informatiekaart huuropzegging' op deze pagina. 

Bij een relatiebreuk kan het zijn dat één van de ex-partners in de woning wil blijven wonen. Klik dan hier voor meer informatie.

Informatiekaart huuropzegging 

Opzeggen doet u via het huuropzeggingsformulier op Mijn woCom. Als het huurcontract op twee namen staat, moeten beide huurders de schriftelijke huuropzegging ondertekenen.

Gecondoleerd met uw verlies. 

Een erfgenaam of gevolmachtigde mag de huurovereenkomst opzeggen. Bij de huuropzegging voegt u een kopie toe van de overlijdensakte en (als dat voor u geldt) een kopie van de volmacht.

Staat u onder bewind? Dan heeft u schriftelijk goedkeuring van uw bewindvoerder nodig om de huur op te zeggen. Voeg deze toe aan uw huuropzegging. Zonder toestemming van uw bewindvoerder nemen wij uw huuropzegging niet in behandeling.

U heeft beiden evenveel recht op de woning wanneer u gehuwd bent of u heeft een geregistreerd partnerschap. U bepaalt dan samen wie er in de woning blijft wonen. Komt u er samen niet uit, dan kan de rechter een beslissing nemen.

Opzeggen doet u schriftelijk met het formulier “opzeggen huurrecht”. Beide huurders ondertekenen het formulier. Het ingevulde en ondertekende formulier stuurt u samen met kopieën van de legitimatiebewijzen van u beiden en een door alle partijen getekend echtscheidingsconvenant (indien de reden een echtscheiding betreft), naar woCom, Postbus 36, 5710 AA te Someren of digitaal naar info@wocom.nl

Opzeggen doet u via het huuropzeggingsformulier op Mijn woCom. Als het huurcontract op twee namen staat, moeten beide huurders de  huuropzegging ondertekenen. 

De opzegtermijn is minimaal 1 maand.

Uw huur kan op iedere werkdag van de maand worden opgezegd. Als opzegdatum geldt de dag waarop wij uw schriftelijke huuropzegging of uw melding via 'Mijn woCom' ontvangen. Valt de einddatum op een feestdag of in het weekend, dan geldt de eerstvolgende werkdag als einddatum. Op de einddatum levert u de sleutels van de woning in. U betaalt huur tot en met deze dag.

Van de opzichter krijgt u tijdens het 1e huisbezoek een overnameformulier. Op het overnameformulier vermeldt u dingen die in de woning achterblijven. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, vloerbedekking en meubels. Deze dingen kunnen worden overgenomen door de volgende huurder. De opzichter beoordeelt of uw dingen ter overname aangeboden kunnen worden.

U tekent het overnameformulier met de nieuwe huurder. Bij het 2e huisbezoek geeft u het ingevulde formulier aan onze opzichter.

Nee, die stopt niet vanzelf. Zegt u uw huur op en ontvangt u huurtoeslag? Geef dan ook bij de Belastingdienst door dat uw situatie verandert. Dat kan op de website van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl) of via (0800) 0543. WoCom kan dit niet voor u doen.